Regn, kyla och fallande börs summerar juli

Juli månad avslutades med kombinationen av regnoväder samt snudd på köldgrader. På ungefär samma sätt kan börsmånaden summeras. SIX30 Return Index stängde på -4,29% och glädjande nog var portföljen bara hälften så dålig och stängde på -2,14.

Att börsen backar något är inget konstigt i sig och den kommer att göra så många gånger framöver, men vad som känns skönt är att min investeringsfilosofi (köpa varje månad i stabila bolag som ger utdelning) innebär att direktavkastningen går upp då börsen går ner! Vetskapen om detta förhållande ger ett helt annat perspektiv och jag kan därför sitta lugnt i båten och fortsätta att fylla på portföljen. Månad efter månad. I ur och skur, i uppgång såväl som nedgång.

Kontentan av mitt sparande kommer bli ett stadigt, om än långsamt, ökande cash flow  och jag ser nästan mer till utdelningarna till själva portföljvärdet.

Utdelningen stannade på strax över 1700 kr, inte så mycket att hurra över men givet att utdelningen i juli föregående år var 0 kr så är det både monetärt och procentuellt sett en rejäl ökning!

Under juli fyllde jag på portföljen med följande bolag och antal;

Row Labels Sum of Antal
Skanska B 36
Handelsbanken B 21
Castellum 20
SDIV 19
Axfood 19
Fast. Balder pref 13
Intrum Justitia 10
Sampo Oyj A 9
PFE 5
TRYG 4
Investor A 4
Industrivärden C 3
ABB Ltd 3
Indutrade 3
Swedbank A 2
Kinnevik B 2
Beijer Alma B 2
Yara International -12
Novo Nordisk B -22
Grand Total 141

Hann även med sälja av Yara och Novo Nordisk, Yara för att det var en så liten post i portföljen och Novo Nordisk för att jag hade den på Avanza. Min plan är att köpa i Novo igen men då via min kapitalförsäkring hos Nordnet. Anledningen stavas källskatt och att sparare hos Avanza i nuläget inte får tillbaka källskatt fullt ut. 

Återstår att se vad augusti har att erbjuda när det gäller börsen, förhoppningsvis blir det en fortsatt nedgång så jag får fler aktier nästa gång det vankas köp! :)

Kommentarer