Fortsätt till huvudinnehåll

aktieutdelningar juni

Pengamaskinen pressade ut ca 5600 kr under juni månad vilket var mer än beräknat, vilket i sin tur är kopplat till att Sampo och Investor sköt upp (och sänkte) sin utdelning tidigare i år. Alla utdelningar summeras enligt följande:

Värdepapper/beskrivning Total
Sampo Oyj A 3 145
Investor A 1 737
Johnson & Johnson 279
3M Co 247
Pfizer 201
Realty Income Corp 151
Investor A    99
Microsoft Corp 94
Investor B 45
EHDV 39
Utländsk källskatt -464
Grand Total 5 573

Summerar jag mottagna utdelningar första halvåret så ses corona-effekten tydligt mot tidigare år då den orangea delen är väldigt ihoptryckt detta året, vilket gör att jag hittills fått ut 23 712 kr mot ca 42 000 kr under samma period förra året.  
I och med juni månads utdelningar så har portföljen delat ut 169 000 kr totalt sedan starten 2016 och även om målsättningen var att spräcka 200 000 kr-intervallet under 2020 så är jag ändå glad över att snöbollen rullar allt fortare :) Detta gör att det kommer bara kommer bli roligare och roligare att summera ihop mina utdelningsgrafer! 

Månadens köp summeras till en lite IT, investmentbolag, läkemedel, fastigheter och en liten skätt i Xact Högutdelande oxå 

Värdepapper/beskrivning Total
IBM CORP    -2 235
Investor A -1 952
Industrivärden C -1 416
Pfizer -1 243
CAST -709
XACTHDIV -121
Grand Total -7 676


Nu blickar jag fram mot nya utdelningar som kommer i juli och då bland annat från portföljens största innehav Formpipe som behållt samma utdelning som ifjol. Mumma! 

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Äntligen!

I början av 2016 bestämde jag mig. Jag skulle börja bygga upp en aktieportfölj på allvar, inte spontanhandla aktier med jämna mellanrum utan någon direkt tanke eller långsiktig plan som jag tidigare gjort.


Min strategi bestod av att köpa på mig aktier i stabila bolag som historiskt gått med vinst och även delat ut en del av denna vinst till sina aktieägare. Min målsättning var att investera 1,2 Mkr till 2019-12-31 för att på så sätt få aktieutdelningar på 60 000 kr under 2020 (jag antog att jag skulle få en direktavkastning på 5% och därav kom jag fram till att 1,2 Mkr behövdes).

Om jag skulle lyckas med mitt mål att få 60 000 kr i aktieutdelning så vill jag minnas att det skulle motsvara två genomsnittslöner (baserat på 2016) och det tyckte jag kändes som ett rimligt mål.

Sagt och gjort.

Varje månad förde jag över pengar så fort lönen kommit in på kontot och räkningarna var betalda. För att hålla sparmotivationen uppe så satte jag upp en hemsida ( som du just nu är inne och läser …

Knapert med aktieutdelning under oktober

Sådär ja, då var sista kvartalets första månad avklarad! Därmed tackar vi för härliga höstdagar som jag kunnat njuta av till fullo då jag för tillfället är föräldraledig.

Annars började oktober på börsen skakigt men tog därefter fart och OMXS30 stängde ca 8% upp jämfört med bottennoteringen runt 4e oktober, och börsen är nu på all time high-nivåer!

Min Avanzaportfölj däremot har gått riktigt knackigt och stängde på -2,49%, mycket beroende på att bankaktierna tagit stryk samt portföljens största innehav Formpipe Software tappat 15% under månaden. I fallet med Formpipe så redovisade de en lägre vinst för period jan-sep i år jämfört med föregående år. Positivt med rapporten är att de repetitiva intäkterna fortsätter att utgöra en allt större del av intäkterna, nu 62% av nettoomsättningen jämfört med tidigare 55%.


Om Avanzaportföljen presterade dåligt så presterade Nordnetportöljen desto bättre, upp hela 22,1%! Här var det inte något enskild värdepapper som stack ut utan en bred uppgång fö…

Summering av aktieportföljen 2019

2019 har nu tagit slut och därmed även ett fantastiskt börsår! Avanza-portföljen stängde på smått otroliga +30,39%.

Om det goda börsklimatet håller i sig under 2020 återstår att se men då jag mest fokuserar på aktieutdelningar och min strategi är buy and hold så gör det inte så mycket om börsen rekylerar ned, även om det säkert kommer vara psykiskt tungt om det kommer ett rejält ras.

Min portfölj består i nuläget av 51 st innehav där de tio största innehaven summerar 50% av totala värdet. De tre största innehaven sett till värdet är Formpipe Software,  Brookfield Renewable Partners och Investor. Tillsammans utgör dessa tre innehav knappt 1/3 av portföljvärdet.

Under 2020 kommer jag att fortsatt köpa på mig mer av de flesta av portföljens innehav men fokus kommer vara att utöka innehavet i XACT Högutdelande som i nuläget enbart utgör 1,8% av portföljen. Målsättning får bli att XACT Högutdelande framöver ska vara ett av portföljens större innehav och utgöra 5-10% av portföljen framöver…