kvartalets aktieutdelningar

September månad är snart över och vad passar då bättre än att summera aktieutdelningarna som portföljen levererat under kvartalet, och som givetvis återinvesterats för att hålla uppe snöbollseffekten.

För att visualisera utdelningarna per kvartal så använder jag ett stapeldiagram enligt följande och det är alltid glädjade att jämföra kvartalen över tid, det underlättar för att hålla uppe motivationen att se hur kassaflödet sakta men säkert växer i takt med att jag månadssparar och återinvesterar utdelningar.

Jämför jag Q3 med föregående år så har jag fått ca 2700 kr mer i år, vilket procentuellt är en ökning med ca 60%! Jämför jag däremot med kvartalet Q3 2016 så är det en ökning med mer än 1500%! 

Ser jag till prognosen för årets utdelningar efter att Q4 har summerats så kommer jag landa på strax över 50 000 kr vilket skulle motsvara en ökning på ca 80% mot 2017. Det går att ställa i relation till löneökningen som brukar ligga runt 2%... Känns helt OK att få två extra månadsslöner från portföljen utan att direkt ha gjort mycket mer än att köpt på mig fler aktier varje månad när lönen kommer in på kontot.

Får bli ett kort inlägg denna gång pga dålig uppkoppling på tåget och en fram tills nu sovande bebis.

Kommentarer

 1. Hej

  Sen tänk dig på löneförhandlingen när man slåss om varje hundralapp. Synd att jag inte började i mina unga åldrar. Fast o andra sidan så hade jag då kanske inte rest så mycket som jag gjorde. Svårt :) man får nog ha lite balans i livet. Fin hemsida väldig färglatt.
  Jag har prognos på ca 18k kr i utdelningar för året 2018 o du? :)

  Hälsningar Tandläkaren

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej! Tack för din kommentar :) Det är alltid lätt att vara efterklok, jag har själv ångrat att jag inte började spara i aktier för 15 år sedan... men bättre att blicka framåt istället och agera uifrån den plan jag nu har satt upp där månatligt sparande ingår. Målet för i år är 50 000 kr i utdelningar.

   Radera

Skicka en kommentar