Årets bästa utdelningsmånad är nu förbi

Maj månad har bjudit på riktigt världsmästarväder som nästan ger lite sommar 94-känsla. Återstår att se om det blir brons i kommande VM oxå...

Aktieportföljen har oxå haft en riktigt fin månad, stängde på +3,91% mot SIX30 Return index som stängde på -0,92%, mycket kopplat till att Formpipe, tillika portföljens största innehav, gått upp hela 18% under maj månad. Känns som ett fantastiskt bolag och jag ser fram mot kommande års vinsttillväxt i bolaget! Kan bara tacka min goda kompis som sålde in bolaget till mig och fick mig att göra första investeringen 2012.

Maj månad är portföljens bästa utdelningsmånad och lite mer än 15 000 kr kom in på kontot som snabbt återinvesterades i nya aktier/börshandlade fonder, allt för att få utdelningsmaskinen att jobba allt snabbare och dela ut mer kommande år. 

Det som glädjer en utdelningsjägare är att se kassaflödet öka sakta men säkert, månad för månad och år för år. Ser jag på portföljens utdelningsgraf känns det fantastiskt att se årets utdelningar redan passerat föregående års utdelning, och då har vi bara kommit halvvägs på 2018! För mig känns det verkligen som att jag har hittat investeringsstrategi, även om jag önskat att jag funnit strategin långt tidigare i mitt liv... nåja, inget att hänga läpp över utan bara blicka framåt.Månadens aktieköp inkluderade börshandlade fonder, mest för att bygga på utdelningen under juni månad trodde jag, men sen visade det sig att Xact högutdelande delade ut redan i maj. Men Xaxt OMXSB är jag säker på delar ut i juni så det blir bra.

Nu siktar vi mot juni och hoppas att det blir en repris av 1994, både vädermässigt och fotbollsmässigt!


Kommentarer