Fortsätt till huvudinnehåll

Årets bästa utdelningsmånad är nu förbi

Maj månad har bjudit på riktigt världsmästarväder som nästan ger lite sommar 94-känsla. Återstår att se om det blir brons i kommande VM oxå...

Aktieportföljen har oxå haft en riktigt fin månad, stängde på +3,91% mot SIX30 Return index som stängde på -0,92%, mycket kopplat till att Formpipe, tillika portföljens största innehav, gått upp hela 18% under maj månad. Känns som ett fantastiskt bolag och jag ser fram mot kommande års vinsttillväxt i bolaget! Kan bara tacka min goda kompis som sålde in bolaget till mig och fick mig att göra första investeringen 2012.

Maj månad är portföljens bästa utdelningsmånad och lite mer än 15 000 kr kom in på kontot som snabbt återinvesterades i nya aktier/börshandlade fonder, allt för att få utdelningsmaskinen att jobba allt snabbare och dela ut mer kommande år. 

Det som glädjer en utdelningsjägare är att se kassaflödet öka sakta men säkert, månad för månad och år för år. Ser jag på portföljens utdelningsgraf känns det fantastiskt att se årets utdelningar redan passerat föregående års utdelning, och då har vi bara kommit halvvägs på 2018! För mig känns det verkligen som att jag har hittat investeringsstrategi, även om jag önskat att jag funnit strategin långt tidigare i mitt liv... nåja, inget att hänga läpp över utan bara blicka framåt.Månadens aktieköp inkluderade börshandlade fonder, mest för att bygga på utdelningen under juni månad trodde jag, men sen visade det sig att Xact högutdelande delade ut redan i maj. Men Xaxt OMXSB är jag säker på delar ut i juni så det blir bra.

Nu siktar vi mot juni och hoppas att det blir en repris av 1994, både vädermässigt och fotbollsmässigt!


Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

2018 års aktieutdelningar nu summerade

Vi lämnar ett turbulent börsår bakom oss och blickar fram mot ett spännande 2019, men först en summering av min aktieportfölj.

Aktieportföljen hade det rejält svettigt i februari och var som mest ner på -7,17% innan vinden vände och portföljvärdet peakade i oktober på 19,36%.

Därefter gick det sakta men säkert utför och på årets sista handelsdag stängde portföljen på +8,99%.

Rena berg- och dalbanan med andra ord, och speciellt december var svettig för portföljen som då backade ca 85 000 kr. Sedan jag började notera porföljvärdet på månadsbasis så är det bara vid tre tillfällen som portföljen backat och bara en gång så kraftigt som i just december.


Portföljvärdet är i och för sig intressant, men jag är mer intresserad av att se kassaflödet öka över tid då jag är en utdelningsjägare! Under 2018 så levererade portföljen strax över 50 000 kr netto (eller 52 000 kr om jag räknar med källskatt som kommer tillbaka om något år). Jämfört med 2017 är det en ökning med 76% (22 000)!


Att graferna…

Summering mars och hägrande milstolpe

Ännu en månad har passerat och dags att summera mars. Avanzaportföljen var +2,5% mot index som stängde runt nollan. När det kommer till utdelningar så kom det in 3900:- kr på kontot som genast återinvesterades i nya aktier, allt för att hålla uppe snöbollseffekten och inkassera ännu mer i utdelningar framöver.

Jämfört med i föregående år så är det en halvering av utdelningen. Ingen fara på isen dock utan det beror på att både Handelsbanken och Swedbank delar ut i början av april i år istället för i slutet av mars 2018.

Hittills har portföljen ynglat av sig 96 813 kr från starten 2016 och nu återstår det bara ca 3200 kr innan portföljen har passerat en milstolpe! Denna milstolpe kommer att passeras under första halvan av april och denna milstolpe måste firas på något lämpligt sätt! Förslag mottages tacksamt :)


Milstolpe passerad i april!

Så var dagen som jag längat efter ett tag nu kommen!

Dagen då portföljens totala utdelningar från 2016 (när jag på allvar började bygga upp min utdelningsportfölj) passerade 100 000 kr!

Första året fick jag strax över 10 000 kr i utdelningar och 2019 räknar jag att ha fått ca 55 000 kr när året väl summeras. Det motsvarar en CAGR (Compound Annual Growth Rate) på 73%! I nedan graf har jag summerat de årliga utdelningarna samt vad som hittills kommit in på kontot under 2019.
Att se utdelningarna växa sakta men säkert tycker jag känns helt fantastikt roligt och mitt val av strategi (dvs köpa aktier som ger utdelning) känns helt rätt! Det är inte snabbaste vägen att bli rik men jag skyndar hellre långsamt och till relativt låg risk än att kortsiktigt försöka pricka in aktier som jag hoppas öka snabbt i värde efter köp.

Nu när snöbollseffekten kommit igång så sakteliga kommer jag nå min nästa milstolpe, dvs bryta nästa 100 000 kr-gräns under 2020 vilket innebär att tiden för att skrapa iho…