Fortsätt till huvudinnehåll

Aktieutdelningarna ökade med 25%

Januari månads aktieutdelningar summerades till 1242kr vilket var 25% upp jämfört med januari 2017! Härligt att se att min aktieportfölj hela tiden genererar utdelningar som genast investeras i nya aktier vilket gör att utdelningarna kommer fortsätta öka framöver! Känns helt rätt för mig att investera i utdelningsaktier och se förmögenheten öka sakta men säkert. Bara lite synd att jag inte började investera i utdelningsaktier långt tidigare...

Annars bjöd januari på minskat portföljvärde, Avanzaportföljen stängde på -3% vilket var klart sämre än index som stängde på 1%. Att portföljvärdet går upp eller ner ligger i linje med börsens natur och givet den långa börsuppgången så borde det komma en korrigering vilket gör att portföljvärdet minskar rejält vilket säkert kommer vara jobbigt rent mentalt då jag inte upplevt en kraftig börsnedgång sedan jag började spara seriöst i aktier.

Men vad som känns bra är att jag har en tydlig strategi att varje månad investera i stabila bolag och den rutinen sitter numera i ryggraden och då jag bara köper utdelningsaktier så kommer direktavkastningen öka då aktiekurserna faller, vilket oxå gör det lättare att hålla fast i min strategi.

Passade på att öka i Skanska och Intrum i januari efter att de presenterat sina rapporter och då föll kraftigt kursmässigt. Tog även in en ny preff till portföljen, SAGAX pref då jag gillar att få utdelningar kvartalsvis och min förhoppning är att över tid få till ett kassaflöde där jag varje månad får några tusenlappar i utdelning. Då passar preffar bra även om jag går miste om utdelningsökningar över tid. Hela månadens inköp summeras nedan;

Row Labels Sum of Antal Sum of Belopp
SKA B 23 3 301
SAMPO 7 3 229
INTRUM 10 2 956
SWED A 10 2 015
INWI 18 1 531
SHB B 10 1 179
INVE A 2 771
SAGA REF 16 542
Grand Total 96 15 524


Nu ser jag fram mot nya utdelningar i februari och jag har redan fått första utdelningen för månaden då AT&T precis delat ut! Katjing!Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

2018 års aktieutdelningar nu summerade

Vi lämnar ett turbulent börsår bakom oss och blickar fram mot ett spännande 2019, men först en summering av min aktieportfölj.

Aktieportföljen hade det rejält svettigt i februari och var som mest ner på -7,17% innan vinden vände och portföljvärdet peakade i oktober på 19,36%.

Därefter gick det sakta men säkert utför och på årets sista handelsdag stängde portföljen på +8,99%.

Rena berg- och dalbanan med andra ord, och speciellt december var svettig för portföljen som då backade ca 85 000 kr. Sedan jag började notera porföljvärdet på månadsbasis så är det bara vid tre tillfällen som portföljen backat och bara en gång så kraftigt som i just december.


Portföljvärdet är i och för sig intressant, men jag är mer intresserad av att se kassaflödet öka över tid då jag är en utdelningsjägare! Under 2018 så levererade portföljen strax över 50 000 kr netto (eller 52 000 kr om jag räknar med källskatt som kommer tillbaka om något år). Jämfört med 2017 är det en ökning med 76% (22 000)!


Att graferna…

Summering mars och hägrande milstolpe

Ännu en månad har passerat och dags att summera mars. Avanzaportföljen var +2,5% mot index som stängde runt nollan. När det kommer till utdelningar så kom det in 3900:- kr på kontot som genast återinvesterades i nya aktier, allt för att hålla uppe snöbollseffekten och inkassera ännu mer i utdelningar framöver.

Jämfört med i föregående år så är det en halvering av utdelningen. Ingen fara på isen dock utan det beror på att både Handelsbanken och Swedbank delar ut i början av april i år istället för i slutet av mars 2018.

Hittills har portföljen ynglat av sig 96 813 kr från starten 2016 och nu återstår det bara ca 3200 kr innan portföljen har passerat en milstolpe! Denna milstolpe kommer att passeras under första halvan av april och denna milstolpe måste firas på något lämpligt sätt! Förslag mottages tacksamt :)


Milstolpe passerad i april!

Så var dagen som jag längat efter ett tag nu kommen!

Dagen då portföljens totala utdelningar från 2016 (när jag på allvar började bygga upp min utdelningsportfölj) passerade 100 000 kr!

Första året fick jag strax över 10 000 kr i utdelningar och 2019 räknar jag att ha fått ca 55 000 kr när året väl summeras. Det motsvarar en CAGR (Compound Annual Growth Rate) på 73%! I nedan graf har jag summerat de årliga utdelningarna samt vad som hittills kommit in på kontot under 2019.
Att se utdelningarna växa sakta men säkert tycker jag känns helt fantastikt roligt och mitt val av strategi (dvs köpa aktier som ger utdelning) känns helt rätt! Det är inte snabbaste vägen att bli rik men jag skyndar hellre långsamt och till relativt låg risk än att kortsiktigt försöka pricka in aktier som jag hoppas öka snabbt i värde efter köp.

Nu när snöbollseffekten kommit igång så sakteliga kommer jag nå min nästa milstolpe, dvs bryta nästa 100 000 kr-gräns under 2020 vilket innebär att tiden för att skrapa iho…