Fortsätt till huvudinnehåll

Nu går det även följa min ena portfölj på Shareville.

Jag har varit en trogen Avanzian under många år då jag tycker att de är otroligt duktiga på att göra aktiehandel enkel genom deras hemsida eller app. Men för ett år sedan tog jag ändå beslutet att skapa ett konto även på Nordnet, en aktör som jag tidigare varit kund hos men avslutat kontot hos då jag tyckt att Avanza varit så mycket bättre.

En av anledningarna till att jag skapade ett Nordnet-konto var att jag läst att man får tillbaka källskatt från utländska aktier snabbare hos Nordnet än hos Avanza. En annan andlening att man även hos Nordnet får tillbaka hela den dragna källskatten än de 90% eller var det nu är som Avanza återför. Slutligen så erbjuder Nordnet oxå ett knock-out lån med 0,99% ränta vid belåning av portföljen givet att man förhåller sig till vissa ramar.

Då jag velat belåna portföljen lite, för att köpa aktier med hög direktavkastning och därmed tjäna mer pengar, så blev det alltså som så att jag åter blev kund hos Nordnet.

Alla nyinsättningar som jag för över till min portfölj då lönen kommer in på kontot åker över till Nordnet numera istället för till Avanza. Min Avanzaportfölj behåller jag såklart och där återinvesterar jag alla utdelningar som kommer in regelbundet, samtidigt som jag bygger upp Nordnet-portföljen. Rent värdemässigt står Nordnet för 20% av totalen i skrivande stund (Avanzaportföljen således resterande 80%) men fördelningen kommer att jämnas ut över tid.

För den som är intresserad av vilka innehav jag har så finns nu även Nordnet-portföljen på Shareville under vågavaralångsiktig.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

2018 års aktieutdelningar nu summerade

Vi lämnar ett turbulent börsår bakom oss och blickar fram mot ett spännande 2019, men först en summering av min aktieportfölj.

Aktieportföljen hade det rejält svettigt i februari och var som mest ner på -7,17% innan vinden vände och portföljvärdet peakade i oktober på 19,36%.

Därefter gick det sakta men säkert utför och på årets sista handelsdag stängde portföljen på +8,99%.

Rena berg- och dalbanan med andra ord, och speciellt december var svettig för portföljen som då backade ca 85 000 kr. Sedan jag började notera porföljvärdet på månadsbasis så är det bara vid tre tillfällen som portföljen backat och bara en gång så kraftigt som i just december.


Portföljvärdet är i och för sig intressant, men jag är mer intresserad av att se kassaflödet öka över tid då jag är en utdelningsjägare! Under 2018 så levererade portföljen strax över 50 000 kr netto (eller 52 000 kr om jag räknar med källskatt som kommer tillbaka om något år). Jämfört med 2017 är det en ökning med 76% (22 000)!


Att graferna…

kvartalets aktieutdelningar

September månad är snart över och vad passar då bättre än att summera aktieutdelningarna som portföljen levererat under kvartalet, och som givetvis återinvesterats för att hålla uppe snöbollseffekten.

För att visualisera utdelningarna per kvartal så använder jag ett stapeldiagram enligt följande och det är alltid glädjade att jämföra kvartalen över tid, det underlättar för att hålla uppe motivationen att se hur kassaflödet sakta men säkert växer i takt med att jag månadssparar och återinvesterar utdelningar.

Jämför jag Q3 med föregående år så har jag fått ca 2700 kr mer i år, vilket procentuellt är en ökning med ca 60%! Jämför jag däremot med kvartalet Q3 2016 så är det en ökning med mer än 1500%! 

Ser jag till prognosen för årets utdelningar efter att Q4 har summerats så kommer jag landa på strax över 50 000 kr vilket skulle motsvara en ökning på ca 80% mot 2017. Det går att ställa i relation till löneökningen som brukar ligga runt 2%... Känns helt OK att få två extra månadsslöner frå…

Summering mars och hägrande milstolpe

Ännu en månad har passerat och dags att summera mars. Avanzaportföljen var +2,5% mot index som stängde runt nollan. När det kommer till utdelningar så kom det in 3900:- kr på kontot som genast återinvesterades i nya aktier, allt för att hålla uppe snöbollseffekten och inkassera ännu mer i utdelningar framöver.

Jämfört med i föregående år så är det en halvering av utdelningen. Ingen fara på isen dock utan det beror på att både Handelsbanken och Swedbank delar ut i början av april i år istället för i slutet av mars 2018.

Hittills har portföljen ynglat av sig 96 813 kr från starten 2016 och nu återstår det bara ca 3200 kr innan portföljen har passerat en milstolpe! Denna milstolpe kommer att passeras under första halvan av april och denna milstolpe måste firas på något lämpligt sätt! Förslag mottages tacksamt :)