Nu går det även följa min ena portfölj på Shareville.

Jag har varit en trogen Avanzian under många år då jag tycker att de är otroligt duktiga på att göra aktiehandel enkel genom deras hemsida eller app. Men för ett år sedan tog jag ändå beslutet att skapa ett konto även på Nordnet, en aktör som jag tidigare varit kund hos men avslutat kontot hos då jag tyckt att Avanza varit så mycket bättre.

En av anledningarna till att jag skapade ett Nordnet-konto var att jag läst att man får tillbaka källskatt från utländska aktier snabbare hos Nordnet än hos Avanza. En annan andlening att man även hos Nordnet får tillbaka hela den dragna källskatten än de 90% eller var det nu är som Avanza återför. Slutligen så erbjuder Nordnet oxå ett knock-out lån med 0,99% ränta vid belåning av portföljen givet att man förhåller sig till vissa ramar.

Då jag velat belåna portföljen lite, för att köpa aktier med hög direktavkastning och därmed tjäna mer pengar, så blev det alltså som så att jag åter blev kund hos Nordnet.

Alla nyinsättningar som jag för över till min portfölj då lönen kommer in på kontot åker över till Nordnet numera istället för till Avanza. Min Avanzaportfölj behåller jag såklart och där återinvesterar jag alla utdelningar som kommer in regelbundet, samtidigt som jag bygger upp Nordnet-portföljen. Rent värdemässigt står Nordnet för 20% av totalen i skrivande stund (Avanzaportföljen således resterande 80%) men fördelningen kommer att jämnas ut över tid.

För den som är intresserad av vilka innehav jag har så finns nu även Nordnet-portföljen på Shareville under vågavaralångsiktig.

Kommentarer