Fortsätt till huvudinnehåll

Nu går det även följa min ena portfölj på Shareville.

Jag har varit en trogen Avanzian under många år då jag tycker att de är otroligt duktiga på att göra aktiehandel enkel genom deras hemsida eller app. Men för ett år sedan tog jag ändå beslutet att skapa ett konto även på Nordnet, en aktör som jag tidigare varit kund hos men avslutat kontot hos då jag tyckt att Avanza varit så mycket bättre.

En av anledningarna till att jag skapade ett Nordnet-konto var att jag läst att man får tillbaka källskatt från utländska aktier snabbare hos Nordnet än hos Avanza. En annan andlening att man även hos Nordnet får tillbaka hela den dragna källskatten än de 90% eller var det nu är som Avanza återför. Slutligen så erbjuder Nordnet oxå ett knock-out lån med 0,99% ränta vid belåning av portföljen givet att man förhåller sig till vissa ramar.

Då jag velat belåna portföljen lite, för att köpa aktier med hög direktavkastning och därmed tjäna mer pengar, så blev det alltså som så att jag åter blev kund hos Nordnet.

Alla nyinsättningar som jag för över till min portfölj då lönen kommer in på kontot åker över till Nordnet numera istället för till Avanza. Min Avanzaportfölj behåller jag såklart och där återinvesterar jag alla utdelningar som kommer in regelbundet, samtidigt som jag bygger upp Nordnet-portföljen. Rent värdemässigt står Nordnet för 20% av totalen i skrivande stund (Avanzaportföljen således resterande 80%) men fördelningen kommer att jämnas ut över tid.

För den som är intresserad av vilka innehav jag har så finns nu även Nordnet-portföljen på Shareville under vågavaralångsiktig.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

2018 års aktieutdelningar nu summerade

Vi lämnar ett turbulent börsår bakom oss och blickar fram mot ett spännande 2019, men först en summering av min aktieportfölj.

Aktieportföljen hade det rejält svettigt i februari och var som mest ner på -7,17% innan vinden vände och portföljvärdet peakade i oktober på 19,36%.

Därefter gick det sakta men säkert utför och på årets sista handelsdag stängde portföljen på +8,99%.

Rena berg- och dalbanan med andra ord, och speciellt december var svettig för portföljen som då backade ca 85 000 kr. Sedan jag började notera porföljvärdet på månadsbasis så är det bara vid tre tillfällen som portföljen backat och bara en gång så kraftigt som i just december.


Portföljvärdet är i och för sig intressant, men jag är mer intresserad av att se kassaflödet öka över tid då jag är en utdelningsjägare! Under 2018 så levererade portföljen strax över 50 000 kr netto (eller 52 000 kr om jag räknar med källskatt som kommer tillbaka om något år). Jämfört med 2017 är det en ökning med 76% (22 000)!


Att graferna…

Summering mars och hägrande milstolpe

Ännu en månad har passerat och dags att summera mars. Avanzaportföljen var +2,5% mot index som stängde runt nollan. När det kommer till utdelningar så kom det in 3900:- kr på kontot som genast återinvesterades i nya aktier, allt för att hålla uppe snöbollseffekten och inkassera ännu mer i utdelningar framöver.

Jämfört med i föregående år så är det en halvering av utdelningen. Ingen fara på isen dock utan det beror på att både Handelsbanken och Swedbank delar ut i början av april i år istället för i slutet av mars 2018.

Hittills har portföljen ynglat av sig 96 813 kr från starten 2016 och nu återstår det bara ca 3200 kr innan portföljen har passerat en milstolpe! Denna milstolpe kommer att passeras under första halvan av april och denna milstolpe måste firas på något lämpligt sätt! Förslag mottages tacksamt :)


Milstolpe passerad i april!

Så var dagen som jag längat efter ett tag nu kommen!

Dagen då portföljens totala utdelningar från 2016 (när jag på allvar började bygga upp min utdelningsportfölj) passerade 100 000 kr!

Första året fick jag strax över 10 000 kr i utdelningar och 2019 räknar jag att ha fått ca 55 000 kr när året väl summeras. Det motsvarar en CAGR (Compound Annual Growth Rate) på 73%! I nedan graf har jag summerat de årliga utdelningarna samt vad som hittills kommit in på kontot under 2019.
Att se utdelningarna växa sakta men säkert tycker jag känns helt fantastikt roligt och mitt val av strategi (dvs köpa aktier som ger utdelning) känns helt rätt! Det är inte snabbaste vägen att bli rik men jag skyndar hellre långsamt och till relativt låg risk än att kortsiktigt försöka pricka in aktier som jag hoppas öka snabbt i värde efter köp.

Nu när snöbollseffekten kommit igång så sakteliga kommer jag nå min nästa milstolpe, dvs bryta nästa 100 000 kr-gräns under 2020 vilket innebär att tiden för att skrapa iho…